Në ripërtëritjen e vlerave tradicionale

0

“Pastërtia është gjysma e besimit”, u titullua programi i realizuar të hënën e datës 6 gusht 2018 në ambinetet e Medresesë “haxhi Sheh Shamia” Dega e Djemve nga nxënësit e kësaj s shkolle.

Ky organizim erdhi si një bashkëpunim i Shoqatës “Istanbul” me Bashkinë Bursa të Turqisë, duke realizuar vijimësinë e një tradite të hershme të kulturës sonë, atë të Synetit, që në të njëjtën kohë është edhe një obligim i fesë Islame.

Nderuan me pjesëmarrjen e tyre në këtë program delegacioni i Bashkisë Bursa të Turqisë, kryetar i shoqatës “Istanbul” z Ridvan Seferaj si dhe autoritete të ndryshëm.

Përpara një auditori mjaft të gjerë nxënësit e Medresesë së djemve dhuruan emocione të shumta si në interpretime të ndryshme ashtu edhe në ilahitë e përzgjedhura.

Një moment mjaft domethënës dhe tërheqës ishte edhe ngjitja në skenë e fëmijëve të vegjël me veshjet tradicionale të synetimit.

Duhet theksuar se një program i tillë tashmë është kthyer në një traditë për bashkëpunime të tilla ndërinstitucionale me synimin e mirë për ripërtëritjen e vlerave kulturore tradicionale të shoqërisë sonë.

Share.

Comments are closed.

Banka Kombëtare Tregtare (LEKË): Numri i Llogarisë : 410139728 IBAN : AL39 2055 1106 1397 29CL TJCL ALLE
Banka Kombëtare Tregtare (EURO): Numri i Llogarisë : 410139728 IBAN : AL17 2055 1106 1397 28CT LJCF EULA
Banka Kombëtare Tregtare (DOLLAR): Numri i Llogarisë : 410139728 IBAN : AL50 2055 1106 1397 28CT LJCF USDE
KODI SWIFT: NCBAALTXXX